Motiverad inför varvet

Idag var jag och sprang i Slottsskogen. Jag springer alltid till musik och är alltid inne i mina egna tankar när jag tränar. Det skulle med andra ord kunna komma en elefant springandes utan att jag reflekterar särskilt över att det skulle vara något konstigt.

Plötsligt befann jag mig mitt i en löparklunga och vid kanterna stod det folk som hejade och funktionärer som pekade och hojtade. Jag hade hamnat mitt i ett löparlopp. Först kände jag mig bara i vägen men sedan blev jag bara irriterad. Hur kan de anordna ett lopp i en stor park utan att skaffa avspärrningsband? I och med att de bara hade funktionärer som pekade hit och dit så kan de ju inte annat än förvänta sig att personer som inte deltar i loppet också kommer in i banan.

Alla andra lopp jag sett eller själv sprungit har avspärrningsband. Visserligen kanske inte alla lopp får tillstånd att spärra av, men samtidigt kan det ju lätt bli kaotiskt om folk börjar korsa banan hit och dit. Avspärrningsband i sig kan ju inte vara någon kostnad. Det används ju överallt.

Hur som, det verkade i alla fall vara ett roligt lopp. Det var tydligen ett ljustema. Det var marschaller längs vägen och folk sprang med ljusslingor kring midjan. Vissa personer sprang oerhört snabbt och jag kände mig något kass i och med att jag hela tiden blev omsprungen trots att jag försökte hänga med. På vägen hem övergick min känsla av att vara dålig till att bli inspirerad istället. Jag har anmält mig till Göteborgsvarvet senare i vår och jag kände hur motivationen åter kom tillbaka. Nu jäklar ska jag träna på och träna upp mig så jag kan springa lika fort som dem.

I nuläget springer jag ca fyra gånger i veckan och styrketränar ca två gånger i veckan. För mig är det mycket träning, men jag har kommit in i fasen då jag alltid tränar samma, samma, samma. Jag springer alltid samma sträckor och i samma tempo och jag lyfter alltid samma vikter med lika många repetitioner. Under en period har jag nu inte sett någon förändring och om jag vill förbättra mig så måste jag höja min träning ett snäpp. Jag borde börja springa intervaller så att jag tränar upp mitt flås och jag borde börja lägga på högre vikt på min skivstång. Kanske kan jag då inte träna lika ofta men förhoppningsvis kommer det ge desto större resultat.

Planering av idrottsevenemang

Jag är i full planering med att anordna ett evenemang för barnens idrottsklubb. Det ska dels vara uppvisningsmatcher som barnen får stå för och det ska dels även vara en loppis och servering. Barnen är ju fortfarande så pass små att de ännu inte har börjat spela matcher, men det är ju ändå roligt att få se när de spelar, och därför har vi sedan en tid tillbaka bokat in en träningsmatch eller en uppvisningsmatch mot grannlaget.

Jag står för ordningen i helhet med vid min sida har jag givetvis hjälp från andra föräldrar. Vi hade igår möte och skrev ner långa listor på saker som behöver ordnas. Dels ska vissa saker köpas in men dels behöver vi också få mer överblick på vad som finns inom föreningen. Vi som var på mötet igår var alla nya föräldrar inom denna organisation och på så sätt har vi inte någon bra koll på vad som tidigare köpts in.

Själv ska jag hitta ett företag som säljer avspärrningsband. Vi önskar på något sätt markera de olika områdena vi kommer sätta upp och även att spärra av så att obehöriga inte kommer in där de inte har tillträde. Planen är att köpa avspärrningsband med tryck så att klubben samtidigt får synas. Nyligen slog sig klubben ihop med en annan klubb så det har nämligen skapats en ny logga. Att då få loggan på ett avspärrningsband hos www.p2markning.se sprider ju vetskapen vilket skulle vara att föredra.

Sedan har jag även en lång lista på saker jag behöver kolla upp. Dels ska jag ta kontakt med ansvarig för förra årets evenemang och få nycklar till de lokaler vi behöver disponera. Förhoppningsvis vet denna person också svar på flertalet av mina andra frågor om var termosar, korvkokare etc. står förvarade. Dessutom så ska jag trycka upp lappar som barnen kan dela ut dels på träningarna eller i skolan men också som vi kan sätta upp på anslagstavlan vid affären.

Alla pengarna som blir över ska gå till klubben själva. I och med att det är en ideell förening så får vi inte in några pengar som kan göra större skillnad än att endast driva den. Särskilt ska pengarna gå till olika turneringar för de äldre barnen. Ett mål klubben har är att man vid 12 års ålder så ska alla få möjlighet att delta i en större turnering. Ett bidrag i kassar ger på så vis möjlighet för alla att kunna delta utan att behöva lägga en alltför stor summa ur egen ficka.

På önskelistan

Det är snart min födelsedag och min mamma ringde igår och frågade vad jag önskar mig. Den senaste tiden har det varit fullt upp i skolan och på extrajobben så jag fick snabbt fundera ut vad jag saknar.  

Trots att jag har ett extrajobb så har jag svårt att få min budget att gå ihop. Jag har under alltför lång tid varit student och får därför inte längre varken studiebidrag eller studielån. Fördelen med att under längre period varit student är att jag dels vant mig vid att ha en knaper budget men också att jag med åren utvecklat en effektiv studieteknik som möjliggör att jag kan arbeta extra.

Sedan flera år tillbaka arbetar jag extra på ett äldreboende. Jag arbetar där som vårdbiträde och det blir snitt varannan helg jag är där. Under sommaren arbetar jag mer men det är ett perfekt arbete under terminerna. Grundlönen är inte alltför hög men i och med att man får extra betalt under kvällar och helger, och det främst är då jag kan arbeta, så är det ändå enligt mig bra betalt.

Dessutom så har jag ett ytterligare extraarbete. Jag sitter även i kassan i en ICA-affär. Det jobbet är hyfsat nytt men ger ett ytterligare tillskott i kassan så att jag oftast slipper gå minus i min egen kassa.

Tidigare arbetade jag extra med att dela ut reklam, men jag tyckte att det var alldeles för slitigt. Det var dels ett trist jobb men dessutom tungt och slitigt då man oavsett väder fick anstränga sig. De arbeten jag har nu passar mig därför bra.

Eftersom jag vänder och vrider på mina slantar så är det mycket jag är i behov av. Jag behöver dels nya kläder som en ny hoodie, nya träningskläder och ett par varma vinterskor, men dessutom så behöver jag en ny mobiltelefon då min nuvarande sjunger på sista versen och även en ny dator. De sistnämnda är ju prylar som är väldigt dyra men en ny hoodie skulle vara perfekt! Jag använder dagligen en hoodie och mina nuvarande är väldigt slitna. Jag har alltid behov av nya träningskläder men det känns däremot mer som ett i-landsproblem. Jag klarar gott av att gå ut och springa trots att jag inte har kläder som andas. Däremot är en ny mobiltelefon snart akut. Kanske kan jag önska mig ett bidrag till en ny telefon. Det skulle hjälpa gott.

Min perfekta semester är nu bokad

Min perfekta semester är den årliga solsemestern till Europas södra delar. I förväg har vi bokat ett pensionat eller ett hotell och det ska vara nära till vattnet. På morgonen tar jag på mig ett par shorts och en hoodie och går till den lokala matbutiken och köper nybakat bröd och frukt. Därefter avnjuter vi frukosten på balkongen med utsikt över havet. Efter frukosten ligger vi en stund på stranden och sedan kör jag en träningsrunda.

Min perfekta semester bokades in förra veckan. I början av juni åker min man och jag till Grekland. Min perfekta semester bokas som sagt varje år och varje år åker vi till någon härlig ö och njuter av livet och kopplar ner allt hemifrån.

Jag behöver alltid två veckor in på semestern för att kunna njuta av semestern. Det är alltid hektiskt på jobbet och det sitter kvar i kroppen och sinnet även om det är ledigt.

Jag har därför skapat denna rutin som jag kallar för min perfekta semester. Den bokas tidigt och den är efterlängtad till tusen. På semestern ställs inte några krav. Vi sover länge på mornarna och vi dricker vin till lunch och badar hela eftermiddagarna.

Jag går alltid runt i en hoodie, shorts och flip-flops. Håret är ständigt stelt av allt saltvatten. Inga krav och inte något som ska presteras. Det är underbart. Det är härligt.

Ofta funderar jag på varför jag inte ständigt lever detta liv. Varför jag envist fortsätter gå till ett jobb jag inte trivs på och som ständigt tvingar in mig i en hög stressnivå och sömnlösa nätter? Jag drömmer om att köpa ett pensionat på en grekisk ö och livnära mig på turister som kommer för att leta efter den perfekta semestern. Borde inte det kunna bli verklighet?

Så fort jag kommer hem från jobbet slänger jag skjortan över stolkanten. Tar på mig min hoodie och ett par pyjamasbyxor och längtar bort. Men sen då? Jag har nu därför bestämt mig för att börja agera. Denna sommar ska vi därför ägna några av våra dagar i paradiset till att lära oss mer om hur man kan köpa ett hus på någon av dessa vackra öar. Förhoppningsvis kan drömmen bli sann inom några år och längtan blir vår verklighet. Varje dag kan jag gå till matbutiken och köpa nybakat bröd och varje eftermiddag kan vi sitta på balkongen och läsa en god bok. Vad underbart härligt!

 

Mitt favoritplagg

Mitt favoritplagg är en hoodie som jag hittade på Style shop. Om jag skulle vara tvungen att välja ett enda plagg som jag skulle få bära resterande del av mitt liv så skulle det vara just en hoodie.

Jag har aldrig varit en modemedveten person. När jag var liten var jag en så kallad ”pojk-flicka”. Jag trivdes inte med att vara inne och leka med dockor utan tillbringade större delen av min barndom med att vara ute och sparka boll med grannpojkarna. Jag har aldrig förstått mig på att leka frisör eller mamma-pappa-barn. Jag älskade att springa på tid och förde noggrant statistik över hur jag förbättrade mig.

Jag har aldrig lagt någon betydelse eller innebörd i hur jag klär mig. I och med att jag alltid varit duktig på sport så har jag heller aldrig behövt klä mig på särskilt sätt för att få uppmärksamhet. Genom att jag presterat på planen så har jag fått uppmärksamhet nog.

Eftersom jag alltid ägnat större delen av min fritid på sport så har större delen av min garderob alltid varit sportkläder. Under slutet av 90-talet så var det dessutom inne att bära träningsskor, träningsbyxor och hoddies. Även personer som inte tränade och som aldrig satt sin fot på ett gym eller som inte ens visste reglerna i någon bollsport bar träningskläder.

Alla som växte upp under senare delen av 90-talet minns väl de svart- och vitrandiga träningsbyxorna från Adidas med knäppning nästan hela vägen upp till grenen, eller hoodies från Champions. Jag har fortfarande kvar en sådan hoodie som jag använder när jag går till gymmet på morgonen. Trots att jag haft den i många, många år så använder jag den varje vecka. Det kallar jag ett bra plagg!

Eftersom jag är student så behöver jag heller inte lägga någon vikt vid min klädsel. Det finns inga klädkoder som måste uppfyllas och eftersom jag större delen av min vakna tid antingen sitter i ett bibliotek eller tränar så använder jag dagligen hoodies och träningsbyxor. Ofta går jag dessutom direkt från biblioteket till träningen och då faller det sig naturligt att jag tar på mig träningskläderna direkt på morgonen.

Träningskläder är dessutom ofta i slitstarka material och går sällan ur tiden. Visserligen har de med åren blivit mer figursydda än vad det tidigare var men i jämförelse med hur andra plagg förändras med åren så händer inte särskilt mycket inom denna kategori.

Resa med vänner till Stockholm

Tillsammans med några goda vänner så kan man resa i Sverige och besöka små och stora städer för att finna smultronställen. I Stockholm så är det många som finner spännande platser och sådant som inte finns i resten av landet. Vill man ut på äventyr med några kompisar så kan Stockholm bli den allra bästa destinationen. Om man vill så kan man flyga men det är också trevligt att åka tåg och se alla de vackra platserna som man passerar på vägen. Sitter man i goda vänners sällskap så gör det ju inget om det tar några timmar att komma fram. Bor man på vandrarhem Stockholm så kan man även spara pengar för att få råd med annat kul som shopping.

Nöje och shopping

Det finns rapporter som säger att vi faktiskt njuter mest av tanken om att köpa saker. Därmed så kan fönstershopping vara alldeles tillräckligt för att man ska känna sig tillfredsställd av sin resa till Stockholm. I stadens centrum så finns allt från svenska klädkedjor till exklusiva märken. En promenad längs skyltfönster är både nyttig och spännande och måste man shoppa så kan man ju passa på att göra så där det ges riktigt bra priser. Nöje finns det också gott om. Om man väljer att bo på ett vandrarhem så ska man kunna få en hel del information om Stockholms nöjesliv så att man kan välja det som verkar mest intressant. Förutom ett aktivt uteliv så finns det gott om kultur i form av utställningar och museer.

Spara pengar på boende

Vandrarhemmet är helt klart ett bra alternativ då man reser till Stockholm med goda vänner. Dels så kan man bo tillsammans och dels så sparar man pengar då detta boendealternativ brukar vara billigare än traditionella hotell. På ett vandrarhem i Stockholm så träffar man även andra intressanta människor som kommer från världens alla hörn för att upptäcka den svenska huvudstaden.

vandrarhemstockholm.biz kan du boka ditt boende på i Stockholm.

Alla möjliga handtag

olika kökshandtagDet finns en liten detalj i inredningen som inte alltid får den beundran den förtjänar. Det är handtaget för skåp eller lådor. Det handlar givetvis om kökshandtaget, men också om alla de handtag som sitter på garderober, skrivbord, byråer och andra ställen.

Att vi ständigt och jämt drar och sliter i dessa handtag utan att de gnäller det minsta, är bara det värt all beundran. Men, det som kanske är mer beundransvärt är deras stora estetiska värde.

För visst har du sett hur mycket ett handtag kan förändra ett kök eller en möbel?

Har du inte redan testat, är det dags att byta ut de gamla handtagen i köket och se hur nya kan ge dig ett helt nytt kök. En het trend idag är att återvinna och återanvända, och det har gjort att många av oss gärna springer på loppis och auktioner, och införskaffar gamla slitna, men väl fungerande möbler. Med en ganska liten arbetsinsats kan en gammal byrå eller ett slitet skrivbord få nytt liv. Det ger en stor tillfredsställelse att själv kunna tillverka något användbart, och kanske framför allt att kunna bidra med något som är bra för miljön. Genom återanvändning minskar vi nämligen avfallet, och det behöver inte heller tillverkas lika mycket nya produkter. Och, handen på hjärtat, nog har en gammal möbel mer charm och själ än en masstillverkad ny sådan.

Och eftersom den enda insats som behövs för att skapa nytt av det gamla, är lite färg och några vackra handtag, är det också något som alla kan göra.

Detta är alltså ett av de många användningsområden man kan hitta för de handtag som ibland kallas kökshandtag och som oftast köps på http://www.barahandtag.se/kokshandtag-knoppar. Men, rena kökshandtag är de inte, eftersom de passar precis lika bra i badrummet, på garderobsdörren eller i barnens rum. Alla skåp och lådor, var de än finns, kan förses med handtag, och det ger dem både en fungerande öppningsanordning och en prydnad, eller i vissa fall, ett smycke. Vilket av alla handtag du väljer får ett avgörande resultat, och du kan alltså skapa den miljö du vill med hjälp av dessa små handtag.

Vill du få tvättstugan att kännas mer mysig och trevlig, använder du vackra handtag i en lantlig eller romantisk modell. Eftersträvar du istället den mer industriella looken, är råa handtag i rostfritt eller järn kanske de handtag du väljer. Det finns handtag i oändligt antal, och valet är helt och hållet ditt.

Första-hjälpen väskan

En första hjälpen väska/station kan vara livräddande vid olyckor och rekommenderas alltid att finnas på arbetsplatser, i hemmet och i bilen. Man vet aldrig vad som kan hända, några saker som man bör titta efter när man ska köpa en första hjälpen väska är följande:

Varningsväst, vid olyckor som ofta inträffar när mörkret smugit sig på är det viktigt att själv inte skadas för att kunna hjälpa andra. Då kommer varningsvästen in i bilden som en räddande ängel. Du syns tydligt i mörkret och kan uppmärksamma andra på att något har hänt.

Tryckförband, vid större blödningar räcker det inte enbart med plåster utan man behöver även något som kan stoppa blödningen. Ett tryckförband kan man göra själv men det är smidigt med ett redan klart om olyckan är framme. Det stoppar blödningen effektivt och finns med tydliga instruktioner hur det ska placeras.

Andningsskydd, vid hjärtstopp måste hjärt-lungräddning genast påbörjas i form av bröstkompressioner och inblåsningar. Med hjälp av ett andningsskydd skyddar du dig själv mot att komma i kontakt med patientens hud vid inblåsningarna. Det ska sägas att man enbart rekommenderas göra bröstkompressioner om man inte klarar av att göra inblåsningar.

Rengöringsservett, för att snabbt kunna göra rent sår för att undvika framtida infektioner.

Det var några produkter som bör finnas med, i första hjälpen väskan som ni hittar på http://www.förstahjälpenväska.nu finns alla dessa och många fler.

E-handlare – Jobba med konverteringsoptimeringen i era butiker

konverteringstunnelVäldigt mycket av det fokus man som e-handlare lägger på massa saker bör ligga på konverteringsoptimering. Orsaken är väldigt enkel, du har idag en massa besökare i din webbutik som inte handlar och dessa går det att jobba med. Istället för att enbart arbeta med sökmotoroptimering och annan marknadsföring så bör du också lägga en hel del arbeta med att få de besökare du har att konvertera bättre. Då slipper du att hela tiden bara jaga mer trafik och du kan arbeta med den trafiken du redan har.

Jobba gärna med A/B-test för att testa olika saker som ökar din konverteringsgrad, det är både roligt och intressant eftersom du faktiskt ser skillnaderna som uppstår i de olika testen du gör. Det finns en del grundläggande teorier som är bra att känna till när det gäller konverteringsoptimering och dessa kan du läsa om på flera olika ställen på nätet.

Sängkläder som inredning

Påslakan och övriga sängkläder har länge varit något som många kanske inte lagt så stor vikt vid. Man bäddar med ett överkast och ingen ser vad som ligger under. Men, nu är det fler och fler som inser vilken stor betydelse sängkläderna kan ha. Inte bara som detaljer i inredningen, utan också för en god sömn. Det är en självklarhet att du sover bättre om du bäddar med sängkläder i sköna och bekväma material, och trots att det är mörkt när du ska sova, så sover du troligen bättre i en säng bäddad med vackra lakan och örngott.

Lite flärd och lyx i sovrummet skänker en känsla av hotell för vissa, och lugn och ro till andra. Vad som uppfattas som lyx varierar också från person till person. Kanske sängkläder i satin är det som du tycker är ren lyx, men riktigt lyxigt kan också vara att få krypa till sängs mellan lakan i sval linne av högsta kvalitet.

Linne har sedan urminnes tider varit ett lyxigt material i både sänglinne och andra textilier för hemmet, men har kanske under de senaste årtiondena blivit lite bortglömt. Moderna, lättskötta sängkläder i bomull har tagit allt större andel av marknaden. Idag har dock linnets fantastiska egenskaper fått lite av en renässans. Från att ha betraktats som ett material som kanske varit lite svårskött, har man åter upptäckt att linne har helt unika egenskaper. Inget annat material har en förmåga att bli vackrare ju mer det används, och den naturliga känslan i linne är helt rätt i tiden, då naturliga material och miljötänkande är viktigare än någonsin.

Hos Svenska Inredningsbolaget kan du hitta sängkläder i linne, men också i italiensk satin och klassisk bomull. Sängkläder är ju faktiskt inte bara något som döljs under ett överkast numera, utan påslakan, örngott och till och med underlakanen är viktiga detaljer i sovrummets inredning. Du inreder ju inte bara för eventuella besökare, utan mest för din egen och familjens skull, och då är det förstås lika viktigt vad som döljer sig under överkastet, när sängarna bäddas upp.

Med vackra linnelakan och andra sängkläder är inte ens ett överkast nödvändigt. En säng som bäddas fint med vackra sängkläder kan utan dåligt samvete lämnas utan överkast, och bara stå där inbjudande och vacker under dagarna. Varför dölja dina fina sängkläder om du lagt ner tid och omsorg på att välja de bästa lakanen? De duger sannerligen att visa upp, och behöver inte döljas under överkast eller andra arrangemang.