Ramar för alla tillfällen

Att sätta ramar på sina bilder kan vara ett stort projekt. Inte för att det är särskilt svårt att montera en bild i en ram, utan för det svåra valets skull. Utbudet av ramar är enormt, och om du inte vet alldeles tvärsäkert precis vilken ram du vill ha, kan valet bli ganska svårt. Men, naturligtvis är det stora urvalet av godo. Det betyder att du alltid kan hitta den perfekta ramen för ändamålet, oavsett vilken typ av bild du ska rama in.

De flesta av oss fotograferar flitigt, nu när den digitala fotovärlden gör det möjligt att slippa tänka på filmer och antal bilder. Nu är det bara att knäppa så fort det dyker upp ett bra motiv. Med en kamera i nästan varje mobil, har de flesta också alltid nära till kameran, vilket ger möjlighet att dokumentera även vardagens små guldkorn. Många bilder blir det, men tyvärr alltför sällan pappersbilder. De flesta mästerverken ligger samlade i datorn och på andra digitala förvaringsplatser. Men i album eller i fotoram hamnar de alltför sällan. Gör slag i saken och välj ut dina bästa bilder och se till att få dem utskrivna. Hemma eller hos en fotofirma spelar ingen större roll. Huvudsaken är att de kommer fram till allmänt beskådande.

När du har dem på papper kommer den svårare delen av det hela. Valet av ramar till dina mästerverk. Välj rätt ram, så kommer dina bilder att säga så mycket mer. För romantiska familjebilder som bröllopsbilder och liknande passar förstås en romantisk ram allra bäst. Det finns massor av ramar i kategorin romantiska, och det behöver inte alls vara en sirlig guldram. Det kanske är helt andra ramar som känns romantiska för dig.

Ramar finns i massor av utföranden, och du kan välja bland klassiska, moderna, gammeldags, romantiska, strama, ja välj själv vilken typ av ram du önskar, och du kommer säkert att hitta den.

För alla bilderna på barnen kan det passa bra med ramar i glada färger, i ett myllrande collage på väggen. En speciell färg för varje barn, eller en enda glad röra av färger, där de olika barnbilderna placeras slumpvis i olika ramar.

En bra idé är också att skriva ut några av de allra bästa fotografierna i stort format, och använda dem som konstverk istället för oljemålningar och andra tavlor. Fotokonst är hett just nu, och varför inte då vara din egen konstnär?

Handtag och lite historia kring dessa

Ibland är det det lilla som ger den stora effekten. Detta stämmer inte minst när det gäller lådhandtag på dina skåp och lådor i köket. Ett kök är inte komplett förrän du satt dit nya, fräscha kökshandtag, även om du både målat luckor och tapetserat köket. Det är faktiskt de små lådhandtagen som sätter prägel på hela köket.

Tur då att du har så många modeller och färger att välja på. Då har du mycket stora möjligheter att få ett kök som är präglat av din personliga smak och stil, och du kan verkligen placera dit pricken över i, med rätt val av kökshandtag.

Kökshandtag kan nästan se ut hur som helst. Om man tänker tillbaka i tiden, har vi haft perioder då nästan varje kök haft likadana handtag. Från början var detta förstås ett utslag av att det inte fanns olika modeller och typer av handtag, men senare har det haft med trender och mode att göra.

Femtiotalets stora faiblesse för plast och pastelliga färger, satte naturligtvis också sin prägel på kökets handtag. Det var vid denna tid man började se handtag i form av knoppar, på ett helt annat sätt än tidigare. Och, dessa handtag var förstås alldeles för fina att bara användas i köket, på skåpdörrarna. Snart satt de också på garderobsdörrar, och till och med även på möbler.

Efter den plastiga eran kom furu som det stora, nästan allenarådande materialet i knoppar för köket. Detta matchade förstås alla de älskade furuluckorna, som blev den tidens stora trend.

Därefter har köken återgått till att ofta målas vita, eller släta luckor i vackra färger. Dessa luckor öppnar upp för ett personligt val av kökshandtag, eftersom du kan matcha i stort sett vilket handtag som helst mot en slät lucka, och i synnerhet om den är vit.

Utrymmet för egna val, i personlig stil är alltså idag oändligt. Välja och vraka bland de vackra handtagen som finns i flera hundratal. Här kan du hitta luckhandtag som får ditt kök att visa vem du är, eller handtagen som smälter in i den befintliga inredningen. Välj själv, och låt hjärtat styra. Du behöver inte lyssna på någon, för när det gäller de viktiga handtagen kan det inte bli fel, så länge du väljer det du gillar. Här får du verkligen utlopp för personlig smak, och även kreativitet om du önskar det.

Motiverad inför varvet

Idag var jag och sprang i Slottsskogen. Jag springer alltid till musik och är alltid inne i mina egna tankar när jag tränar. Det skulle med andra ord kunna komma en elefant springandes utan att jag reflekterar särskilt över att det skulle vara något konstigt.

Plötsligt befann jag mig mitt i en löparklunga och vid kanterna stod det folk som hejade och funktionärer som pekade och hojtade. Jag hade hamnat mitt i ett löparlopp. Först kände jag mig bara i vägen men sedan blev jag bara irriterad. Hur kan de anordna ett lopp i en stor park utan att skaffa avspärrningsband? I och med att de bara hade funktionärer som pekade hit och dit så kan de ju inte annat än förvänta sig att personer som inte deltar i loppet också kommer in i banan.

Alla andra lopp jag sett eller själv sprungit har avspärrningsband. Visserligen kanske inte alla lopp får tillstånd att spärra av, men samtidigt kan det ju lätt bli kaotiskt om folk börjar korsa banan hit och dit. Avspärrningsband i sig kan ju inte vara någon kostnad. Det används ju överallt.

Hur som, det verkade i alla fall vara ett roligt lopp. Det var tydligen ett ljustema. Det var marschaller längs vägen och folk sprang med ljusslingor kring midjan. Vissa personer sprang oerhört snabbt och jag kände mig något kass i och med att jag hela tiden blev omsprungen trots att jag försökte hänga med. På vägen hem övergick min känsla av att vara dålig till att bli inspirerad istället. Jag har anmält mig till Göteborgsvarvet senare i vår och jag kände hur motivationen åter kom tillbaka. Nu jäklar ska jag träna på och träna upp mig så jag kan springa lika fort som dem.

I nuläget springer jag ca fyra gånger i veckan och styrketränar ca två gånger i veckan. För mig är det mycket träning, men jag har kommit in i fasen då jag alltid tränar samma, samma, samma. Jag springer alltid samma sträckor och i samma tempo och jag lyfter alltid samma vikter med lika många repetitioner. Under en period har jag nu inte sett någon förändring och om jag vill förbättra mig så måste jag höja min träning ett snäpp. Jag borde börja springa intervaller så att jag tränar upp mitt flås och jag borde börja lägga på högre vikt på min skivstång. Kanske kan jag då inte träna lika ofta men förhoppningsvis kommer det ge desto större resultat.

Planering av idrottsevenemang

Jag är i full planering med att anordna ett evenemang för barnens idrottsklubb. Det ska dels vara uppvisningsmatcher som barnen får stå för och det ska dels även vara en loppis och servering. Barnen är ju fortfarande så pass små att de ännu inte har börjat spela matcher, men det är ju ändå roligt att få se när de spelar, och därför har vi sedan en tid tillbaka bokat in en träningsmatch eller en uppvisningsmatch mot grannlaget.

Jag står för ordningen i helhet med vid min sida har jag givetvis hjälp från andra föräldrar. Vi hade igår möte och skrev ner långa listor på saker som behöver ordnas. Dels ska vissa saker köpas in men dels behöver vi också få mer överblick på vad som finns inom föreningen. Vi som var på mötet igår var alla nya föräldrar inom denna organisation och på så sätt har vi inte någon bra koll på vad som tidigare köpts in.

Själv ska jag hitta ett företag som säljer avspärrningsband. Vi önskar på något sätt markera de olika områdena vi kommer sätta upp och även att spärra av så att obehöriga inte kommer in där de inte har tillträde. Planen är att köpa avspärrningsband med tryck så att klubben samtidigt får synas. Nyligen slog sig klubben ihop med en annan klubb så det har nämligen skapats en ny logga. Att då få loggan på ett avspärrningsband hos www.p2markning.se sprider ju vetskapen vilket skulle vara att föredra.

Sedan har jag även en lång lista på saker jag behöver kolla upp. Dels ska jag ta kontakt med ansvarig för förra årets evenemang och få nycklar till de lokaler vi behöver disponera. Förhoppningsvis vet denna person också svar på flertalet av mina andra frågor om var termosar, korvkokare etc. står förvarade. Dessutom så ska jag trycka upp lappar som barnen kan dela ut dels på träningarna eller i skolan men också som vi kan sätta upp på anslagstavlan vid affären.

Alla pengarna som blir över ska gå till klubben själva. I och med att det är en ideell förening så får vi inte in några pengar som kan göra större skillnad än att endast driva den. Särskilt ska pengarna gå till olika turneringar för de äldre barnen. Ett mål klubben har är att man vid 12 års ålder så ska alla få möjlighet att delta i en större turnering. Ett bidrag i kassar ger på så vis möjlighet för alla att kunna delta utan att behöva lägga en alltför stor summa ur egen ficka.

På önskelistan

Det är snart min födelsedag och min mamma ringde igår och frågade vad jag önskar mig. Den senaste tiden har det varit fullt upp i skolan och på extrajobben så jag fick snabbt fundera ut vad jag saknar.  

Trots att jag har ett extrajobb så har jag svårt att få min budget att gå ihop. Jag har under alltför lång tid varit student och får därför inte längre varken studiebidrag eller studielån. Fördelen med att under längre period varit student är att jag dels vant mig vid att ha en knaper budget men också att jag med åren utvecklat en effektiv studieteknik som möjliggör att jag kan arbeta extra.

Sedan flera år tillbaka arbetar jag extra på ett äldreboende. Jag arbetar där som vårdbiträde och det blir snitt varannan helg jag är där. Under sommaren arbetar jag mer men det är ett perfekt arbete under terminerna. Grundlönen är inte alltför hög men i och med att man får extra betalt under kvällar och helger, och det främst är då jag kan arbeta, så är det ändå enligt mig bra betalt.

Dessutom så har jag ett ytterligare extraarbete. Jag sitter även i kassan i en ICA-affär. Det jobbet är hyfsat nytt men ger ett ytterligare tillskott i kassan så att jag oftast slipper gå minus i min egen kassa.

Tidigare arbetade jag extra med att dela ut reklam, men jag tyckte att det var alldeles för slitigt. Det var dels ett trist jobb men dessutom tungt och slitigt då man oavsett väder fick anstränga sig. De arbeten jag har nu passar mig därför bra.

Eftersom jag vänder och vrider på mina slantar så är det mycket jag är i behov av. Jag behöver dels nya kläder som en ny hoodie, nya träningskläder och ett par varma vinterskor, men dessutom så behöver jag en ny mobiltelefon då min nuvarande sjunger på sista versen och även en ny dator. De sistnämnda är ju prylar som är väldigt dyra men en ny hoodie skulle vara perfekt! Jag använder dagligen en hoodie och mina nuvarande är väldigt slitna. Jag har alltid behov av nya träningskläder men det känns däremot mer som ett i-landsproblem. Jag klarar gott av att gå ut och springa trots att jag inte har kläder som andas. Däremot är en ny mobiltelefon snart akut. Kanske kan jag önska mig ett bidrag till en ny telefon. Det skulle hjälpa gott.

Min perfekta semester är nu bokad

Min perfekta semester är den årliga solsemestern till Europas södra delar. I förväg har vi bokat ett pensionat eller ett hotell och det ska vara nära till vattnet. På morgonen tar jag på mig ett par shorts och en hoodie och går till den lokala matbutiken och köper nybakat bröd och frukt. Därefter avnjuter vi frukosten på balkongen med utsikt över havet. Efter frukosten ligger vi en stund på stranden och sedan kör jag en träningsrunda.

Min perfekta semester bokades in förra veckan. I början av juni åker min man och jag till Grekland. Min perfekta semester bokas som sagt varje år och varje år åker vi till någon härlig ö och njuter av livet och kopplar ner allt hemifrån.

Jag behöver alltid två veckor in på semestern för att kunna njuta av semestern. Det är alltid hektiskt på jobbet och det sitter kvar i kroppen och sinnet även om det är ledigt.

Jag har därför skapat denna rutin som jag kallar för min perfekta semester. Den bokas tidigt och den är efterlängtad till tusen. På semestern ställs inte några krav. Vi sover länge på mornarna och vi dricker vin till lunch och badar hela eftermiddagarna.

Jag går alltid runt i en hoodie, shorts och flip-flops. Håret är ständigt stelt av allt saltvatten. Inga krav och inte något som ska presteras. Det är underbart. Det är härligt.

Ofta funderar jag på varför jag inte ständigt lever detta liv. Varför jag envist fortsätter gå till ett jobb jag inte trivs på och som ständigt tvingar in mig i en hög stressnivå och sömnlösa nätter? Jag drömmer om att köpa ett pensionat på en grekisk ö och livnära mig på turister som kommer för att leta efter den perfekta semestern. Borde inte det kunna bli verklighet?

Så fort jag kommer hem från jobbet slänger jag skjortan över stolkanten. Tar på mig min hoodie och ett par pyjamasbyxor och längtar bort. Men sen då? Jag har nu därför bestämt mig för att börja agera. Denna sommar ska vi därför ägna några av våra dagar i paradiset till att lära oss mer om hur man kan köpa ett hus på någon av dessa vackra öar. Förhoppningsvis kan drömmen bli sann inom några år och längtan blir vår verklighet. Varje dag kan jag gå till matbutiken och köpa nybakat bröd och varje eftermiddag kan vi sitta på balkongen och läsa en god bok. Vad underbart härligt!

 

Mitt favoritplagg

Mitt favoritplagg är en hoodie som jag hittade på Style shop. Om jag skulle vara tvungen att välja ett enda plagg som jag skulle få bära resterande del av mitt liv så skulle det vara just en hoodie.

Jag har aldrig varit en modemedveten person. När jag var liten var jag en så kallad ”pojk-flicka”. Jag trivdes inte med att vara inne och leka med dockor utan tillbringade större delen av min barndom med att vara ute och sparka boll med grannpojkarna. Jag har aldrig förstått mig på att leka frisör eller mamma-pappa-barn. Jag älskade att springa på tid och förde noggrant statistik över hur jag förbättrade mig.

Jag har aldrig lagt någon betydelse eller innebörd i hur jag klär mig. I och med att jag alltid varit duktig på sport så har jag heller aldrig behövt klä mig på särskilt sätt för att få uppmärksamhet. Genom att jag presterat på planen så har jag fått uppmärksamhet nog.

Eftersom jag alltid ägnat större delen av min fritid på sport så har större delen av min garderob alltid varit sportkläder. Under slutet av 90-talet så var det dessutom inne att bära träningsskor, träningsbyxor och hoddies. Även personer som inte tränade och som aldrig satt sin fot på ett gym eller som inte ens visste reglerna i någon bollsport bar träningskläder.

Alla som växte upp under senare delen av 90-talet minns väl de svart- och vitrandiga träningsbyxorna från Adidas med knäppning nästan hela vägen upp till grenen, eller hoodies från Champions. Jag har fortfarande kvar en sådan hoodie som jag använder när jag går till gymmet på morgonen. Trots att jag haft den i många, många år så använder jag den varje vecka. Det kallar jag ett bra plagg!

Eftersom jag är student så behöver jag heller inte lägga någon vikt vid min klädsel. Det finns inga klädkoder som måste uppfyllas och eftersom jag större delen av min vakna tid antingen sitter i ett bibliotek eller tränar så använder jag dagligen hoodies och träningsbyxor. Ofta går jag dessutom direkt från biblioteket till träningen och då faller det sig naturligt att jag tar på mig träningskläderna direkt på morgonen.

Träningskläder är dessutom ofta i slitstarka material och går sällan ur tiden. Visserligen har de med åren blivit mer figursydda än vad det tidigare var men i jämförelse med hur andra plagg förändras med åren så händer inte särskilt mycket inom denna kategori.

Resa med vänner till Stockholm

Tillsammans med några goda vänner så kan man resa i Sverige och besöka små och stora städer för att finna smultronställen. I Stockholm så är det många som finner spännande platser och sådant som inte finns i resten av landet. Vill man ut på äventyr med några kompisar så kan Stockholm bli den allra bästa destinationen. Om man vill så kan man flyga men det är också trevligt att åka tåg och se alla de vackra platserna som man passerar på vägen. Sitter man i goda vänners sällskap så gör det ju inget om det tar några timmar att komma fram. Bor man på vandrarhem Stockholm så kan man även spara pengar för att få råd med annat kul som shopping.

Nöje och shopping

Det finns rapporter som säger att vi faktiskt njuter mest av tanken om att köpa saker. Därmed så kan fönstershopping vara alldeles tillräckligt för att man ska känna sig tillfredsställd av sin resa till Stockholm. I stadens centrum så finns allt från svenska klädkedjor till exklusiva märken. En promenad längs skyltfönster är både nyttig och spännande och måste man shoppa så kan man ju passa på att göra så där det ges riktigt bra priser. Nöje finns det också gott om. Om man väljer att bo på ett vandrarhem så ska man kunna få en hel del information om Stockholms nöjesliv så att man kan välja det som verkar mest intressant. Förutom ett aktivt uteliv så finns det gott om kultur i form av utställningar och museer.

Spara pengar på boende

Vandrarhemmet är helt klart ett bra alternativ då man reser till Stockholm med goda vänner. Dels så kan man bo tillsammans och dels så sparar man pengar då detta boendealternativ brukar vara billigare än traditionella hotell. På ett vandrarhem i Stockholm så träffar man även andra intressanta människor som kommer från världens alla hörn för att upptäcka den svenska huvudstaden.

vandrarhemstockholm.biz kan du boka ditt boende på i Stockholm.

Alla möjliga handtag

olika kökshandtagDet finns en liten detalj i inredningen som inte alltid får den beundran den förtjänar. Det är handtaget för skåp eller lådor. Det handlar givetvis om kökshandtaget, men också om alla de handtag som sitter på garderober, skrivbord, byråer och andra ställen.

Att vi ständigt och jämt drar och sliter i dessa handtag utan att de gnäller det minsta, är bara det värt all beundran. Men, det som kanske är mer beundransvärt är deras stora estetiska värde.

För visst har du sett hur mycket ett handtag kan förändra ett kök eller en möbel?

Har du inte redan testat, är det dags att byta ut de gamla handtagen i köket och se hur nya kan ge dig ett helt nytt kök. En het trend idag är att återvinna och återanvända, och det har gjort att många av oss gärna springer på loppis och auktioner, och införskaffar gamla slitna, men väl fungerande möbler. Med en ganska liten arbetsinsats kan en gammal byrå eller ett slitet skrivbord få nytt liv. Det ger en stor tillfredsställelse att själv kunna tillverka något användbart, och kanske framför allt att kunna bidra med något som är bra för miljön. Genom återanvändning minskar vi nämligen avfallet, och det behöver inte heller tillverkas lika mycket nya produkter. Och, handen på hjärtat, nog har en gammal möbel mer charm och själ än en masstillverkad ny sådan.

Och eftersom den enda insats som behövs för att skapa nytt av det gamla, är lite färg och några vackra handtag, är det också något som alla kan göra.

Detta är alltså ett av de många användningsområden man kan hitta för de handtag som ibland kallas kökshandtag och som oftast köps på http://www.barahandtag.se/kokshandtag-knoppar. Men, rena kökshandtag är de inte, eftersom de passar precis lika bra i badrummet, på garderobsdörren eller i barnens rum. Alla skåp och lådor, var de än finns, kan förses med handtag, och det ger dem både en fungerande öppningsanordning och en prydnad, eller i vissa fall, ett smycke. Vilket av alla handtag du väljer får ett avgörande resultat, och du kan alltså skapa den miljö du vill med hjälp av dessa små handtag.

Vill du få tvättstugan att kännas mer mysig och trevlig, använder du vackra handtag i en lantlig eller romantisk modell. Eftersträvar du istället den mer industriella looken, är råa handtag i rostfritt eller järn kanske de handtag du väljer. Det finns handtag i oändligt antal, och valet är helt och hållet ditt.

Första-hjälpen väskan

En första hjälpen väska/station kan vara livräddande vid olyckor och rekommenderas alltid att finnas på arbetsplatser, i hemmet och i bilen. Man vet aldrig vad som kan hända, några saker som man bör titta efter när man ska köpa en första hjälpen väska är följande:

Varningsväst, vid olyckor som ofta inträffar när mörkret smugit sig på är det viktigt att själv inte skadas för att kunna hjälpa andra. Då kommer varningsvästen in i bilden som en räddande ängel. Du syns tydligt i mörkret och kan uppmärksamma andra på att något har hänt.

Tryckförband, vid större blödningar räcker det inte enbart med plåster utan man behöver även något som kan stoppa blödningen. Ett tryckförband kan man göra själv men det är smidigt med ett redan klart om olyckan är framme. Det stoppar blödningen effektivt och finns med tydliga instruktioner hur det ska placeras.

Andningsskydd, vid hjärtstopp måste hjärt-lungräddning genast påbörjas i form av bröstkompressioner och inblåsningar. Med hjälp av ett andningsskydd skyddar du dig själv mot att komma i kontakt med patientens hud vid inblåsningarna. Det ska sägas att man enbart rekommenderas göra bröstkompressioner om man inte klarar av att göra inblåsningar.

Rengöringsservett, för att snabbt kunna göra rent sår för att undvika framtida infektioner.

Det var några produkter som bör finnas med, i första hjälpen väskan som ni hittar på http://www.förstahjälpenväska.nu finns alla dessa och många fler.